
Wyszło mi około 12 sytych pączusiów.

- pół szklanki pokruszonej Wasy wieloziarnistej,
- pół szklanki płatków owsianych górskich,
- 70 g płatków migdałowych,
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego,
- 5 łyżek jogurtu naturalnego probiotycznego,
- 6 kropli stewi (wyszły mało słodkie, więc jak ktoś preferuje moc słodyczy, to proponuje zwiększyć ilość stewi)
- 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego,
- 2 łyżki wody.
Suche składniki mieszamy: Wasę, płatki owsiane i migdałowe, siemię.
Osobno mieszamy płynne: jogurt, stewię, olej i wodę.

wysoka temp. około 210-230 stopni termoobieg.
Wyszły pyszne, na pewno zawitają na stałe w mojej kuchni! Szczerze polecam!

masz ciekawy blog, jest cos do czytania, dodaj do ulubionych
OdpowiedzUsuńwww pl ru
Fajne pączki:)
OdpowiedzUsuń