czwartek, 19 września 2013

Migdały jako idealna przegryzka

No więc kolejne moje "mniam mniam" odkrycia dla diety jelitowej, jak się okazuje nie tylko takiej.

Migdały zawierają m.in.:
  • cynk,
  • magnez - na przemęczenie i stres
  • wapń i fosfor - na zdrowe zęby i kości,
  • witamine B2 - na wzrok i układ nerwowy,
  • witamine E - witamine młodości, na zmarszczki
  • żelazo - na anemię,


Krótki opis właściwości:
  • idealne na przeziębienie, także pomocne przy zapaleniu oskrzeli,
  • idealne dla kobiet w ciąży, wspomagają laktacje
  • obniżają poziom złego cholesterolu LDL i podnoszą poziom dobrego HDL,
  • przyszpieszają przemiane materii,
  • wzmacniają prace mózgu,
  • wzmacniają nerki,
  • wzmacniają serce,
  • wzmacniają układ krwionośny
  • wzmacniają wątrobe,
  • zapobiegają odkładaniu się tłuszczy w tkankach,
  • zmniejsza poczucie głodu, dzięki czemu są idealną przegryzką dla osób odchudzajcych.

Migdałami powinien zajadać się każdy, idealne dla:
  • osób pracujących fizicznie,
  • poddanych stresowi,
  • codziennie przemęczonych,
  • dla dzieci,
  • dla siedzących dużo przed komputerem,
  • dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią
Migdały występują w postaci widocznej na zdjęciu, blanszowanej (moje ulubione) - pozbawione skórki, płatków.

Ważną rzeczą jest by migdały przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Nie mogą być podgrzewane, ponieważ tracą część swych właściwości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz