poniedziałek, 11 listopada 2013

Bezglutenowy makaron ryżowy ze szpinakiem

Ponieważ istnieje prawdopodobieństwo, iż jestem uczulona na gluten zmieniłam ostatnio swoją dietę na bezglutenową.
Nie jest źle. W tym tygodniu zaspokoiłam swoją potrzebę zjedzenia makaronu tym oto daniem:


Sposób przygotowania meeeeeeeeeega prosty, ale może zainspiruje jakiegoś "bezglutenowca" :-)

  • makaron ryżowy sparzyłam wrzątkiem
  • na klarowanym maśle podsmażyłam czosnek
  • na patelnie dorzuciłam makaron
  • po chwili dorzuciłam dwa jajka (tak by lekko się ścieły) - dla smaku, uwielbiam chiński makaron smażony z jajkiem
  • przyprawiłam solą, pieprzem i kolendrą - wszystko świeżo zmieliłam
  • dorzuciłam mrożony szpinak i dwie małe śmietany
Żarełko było zdrowe i smaczne.

1 komentarz: